Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ζητάτε από μία Ελληνίδα μάνα να προδώσει την Πατρίδα της...

      «Ζητάτε από μία Ελληνίδα μάνα να προδώσει την Πατρίδα της με την  απειλή τουφεκισμού των παιδιών της. Ε, λοιπόν όχι.Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει όλη τη Γερμανία σας !»

     Μ’ αυτά τα λόγια υποδέχθηκε η ακούραστη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη τα βασανιστήρια που την υπέβαλαν οι γερμανικές αρχές κατοχής.

     Το μεγαλείο της ψυχής της Λέλας Καραγιάννη δε λύγισε ούτε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και σε συνάρτηση με τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα την καθιστά μία από τις μνημειώδεις μορφές της αντίστασης του Ελληνισμού.

      Υποκλινόμενοι μπροστά στην ακούραστη ηρωίδα, την ανυπέρβλητη Ελληνίδα μάνα Λέλα Καραγιάννη, ευχόμαστε το παράδειγμά της να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ελληνική κοινωνία για τον αλτρουϊσμό της, την αυτοθυσία της και τη γενναιότητά της.
     Οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε η ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας για τη Λέλα Καραγιάννη αποτελούν αξιέπαινη προσπάθεια και προσφορά για την γνωριμία της νεότερης Ιστορίας μας και ως τέτοια τη χαιρετίζουμε και ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας


Φάνης Σπανός