Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 19 Νοέμβρη του 1986 είχε διεξαχθεί η μονομαχία ανάμεσα στον ΑΟ Χαλκίς και τον Ολυμπιακό Χαλκίδας για το κύπελλο Ελλάδας. Και οι δυο ομάδες έπαιζαν τότε στη Γ' Εθνική, αλλά σε διαφορετικούς ομίλους και ο ...πόλεμος θύμιζε τον ...εμφύλιο της Αμερικής ανάμεσα στους Νότιους (ο ΑΟΧ αγωνιζόταν στο Νότιο Ομιλο) και τους Βόρειους (ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο Βόρειο Ομιλο). Την περίοδο εκείνη οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν για τη σωτηρία τους, ενώ οι κυανόμαυροι του ΑΟΧ για την άνοδο στη Β' Εθνική (τα κατάφεραν και με ρεκόρ μάλιστα). Ο ΑΟΧ ήταν το φαβορί του αγώνα αλλά ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής με 2-1 προσγειώνοντας τους αντιπάλους τους που τους ...έβλεπαν αφ' υψηλού.
Μάλιστα οι του ΑΟΧ είχαν κλείσει και τράπεζι με ψαρια στη παραλια Χαλκιδος για να γιορτάσουν μετά τον αγώνα τη ...νίκη τους, αλλά τελικά τα ψαρια  τα έφαγαν οι παίχτες του Ολυμπιακού και ήπιαν στην υγειά του Σπύρου Αλεξανδρου, προέδρου τότε του ΑΟΧ, που είχε πληρώσει για το τραπέζι.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι τα γκολ είχαν πετύχει ο Δρακόπουλος στο 22' και ο Πεππές στο 37' για τον Ολυμπιακό. Ο ΑΟΧ μείωσε στο 41' με τον Μπεκιάρη.

Στον αγώνα είχαν κοπεί 3.760 εισιτήρια και είχαν εισπραχτεί 1.266.000 δρχ.