Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΥΣΕΩΝ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΥβΟΙΑΣ-ΣΚΥΡΟΥ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ




ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αναδείξτε τα Πιάτα της Εύβοιας
Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ  PRAXIS & την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, διοργανώνουν Πανευβοϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη των πιο χαρακτηριστικών πιάτων της Εύβοιας & την καθιέρωση του ευβοϊκού - ελληνικού πρωινού
Στόχος είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας και Σκύρου μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της
Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν καταφέρει να καθιερώσουν, να προβάλουν και να διαδώσουν τα τοπικά τους εδέσματα πχ ο κρητικός Ντάκος, το σπετζοφάϊ κλπ.
Η ύπαρξη χαρακτηριστικών τοπικών πιάτων συμβάλλει θετικά στην γενικότερη τουριστική προβολή ενός τόπου, στην αναγνωρισιμότητα των προϊόντων του και στην θετική εικόνα των επισκεπτών του.
Επιπλέον, τα καθιερωμένα τοπικά πιάτα μπορεί να αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού (γαστρονομικός τουρισμός).
Οφέλη για τις επιχειρήσεις και τον Νομό
• Ανάδειξη γαστρονομικής ταυτότητας του Νομού.
• τουριστική προβολή του Νομού.
• καθιέρωση αναγνωρίσιμων τοπικών προϊόντων.
• Προώθηση της κατανάλωσης και προβολή τοπικών αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων.
• Συμβολή στην αύξηση της ζήτησης στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.
• Συμβολή στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.
• Συμβολή στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Νομού.
• Προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Διαδικασία
• Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες στον διαγωνισμό: Πρωινό, Φαγητό και γλυκό.
• Ο διαγωνισμός θα ανακοινωθεί σε όλο το Νομό με αφίσες και φυλλάδια, αλλά και με ηλεκτρονικά μηνύματα και κάθε πρό¬σφορο μέσο.
• κάθε άτομο ή επιχείρηση στέλνει μέχρι μία (1) συνταγή για κάθε κατηγορία του διαγωνισμού (πρωινό ή φαγητό ή γλυκό).
• Θα οργανωθούν στη βόρεια-Νότια Εύβοια-Σκύρο και στη Χαλκίδα στους χώρους του ΙΕΚ PRAXISαπό ένας διαγωνισμός με σκοπό να προκριθούν οι 10 καλύτερες συνταγές ανά περιοχή.
Η επιτροπή αξιολόγησης:
• θα προαξιολογήσει όλες τις συνταγές,
• θα προκρίνει στην επόμενη φάση όλες όσες συνταγές πληρούν τα βασικά κριτήρια του διαγωνισμού,
• θα επιλέξει τις 10 καλύτερες συνταγές από κάθε κατηγορία, με κριτήρια όπως: αντιπροσωπευτικότητα, πρωτοτυπία, μοναδικότητα, παράδοση, δυνατότητα καθιέρωσης, απλότητα στην παρασκευή, χρήση τοπικών πρώτων υλών κλπ.
• Οι διαγωνιζόμενοι στους οποίους ανήκουν οι 10 καλύτερες συνταγές ανά περιοχή, θα κληθούν να τις υλοποιήσουν σεκα- τάλληλο χώρο με την επίβλεψη και βοήθεια ομάδα σεφ.
• Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει το καλύτερο γλυκό και το καλύτερο φαγητό και θα τους απονείμει τον τίτλο ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
• Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε κεντρικό σημείο, όπου στον μπουφέ θα υπάρχουν εδέσματα από τα 10 καλύτερα πιάτα κάθε κατηγορίας (πρωινό-φαγητό-γλυκό).
• Όλες οι συνταγές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό μετά την προεπιλογή, θα περιληφθούν σε καλαίσθητο τόμο - έκδοση με τα γλυκά και τα φαγητά της Εύβοιας και θέματα από την γενικότερη τουριστική προβολή του Νομού.
• Σε περίοπτη θέση θα είναι βεβαίως τα πιάτα που αναδείχτηκαν
• Το ίδιο υλικό θα είναι διαθέσιμο σε ειδικές ιστοσελίδες του Επιμελητήριου Εύβοιας, του ΙΕΚ ΡΚΑΧΙ8 και επαγγελματιών.
Δηλώσεις συμμετοχής
• Στείλτε την συνταγή σας σε οποιαδήποτε μορφή (αρκεί να είναι ευανάγνωστη και κατανοητή) στην διεύθυνση, το fax ή το email του Επιμελητηρίου Εύβοιας που αναφέρονται παρακάτω.
• Συμπληρώστε οπωσδήποτε την κατηγορία που συμμετέχετε: ΠΡΩΙΝΟ ή ΦΑΓΗΤΟ ή ΓΛΥΚΟ.
• Γράψτε αναλυτικά το Όνομα, Επίθετο, Διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο, κινητό και email (όσα από αυτά υπάρχουν).
• Αν είστε επαγγελματίας της εστίασης ή του τουρισμού αναγράψτε αναλυτικά την επωνυμία και τα στοιχεία της επιχείρη¬σης (διεύθυνση, τηλέφωνο, email κλπ).
• Για διευκόλυνσή σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τυποποιημένο έντυπο που διατίθεται.
Πληροφορίες - Αιτήσεις: Τηλ: 22210-23510, 86452 ΦΑΧ: 22210-80918 • email: piatoevias@yahoo.grΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα • τηλ. 22210 22885 www.eviachamber.gr Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι 20 Μαρτίου 2013


--
Κων/νος Μπαρούτας
Μέλος Δ/Σ Επιμελητηρίου Εύβοιας ,
     τομέας Μεταποίησης.
Μέλος Δ/Σ Αναπτυξιακής Διαχειριστικής
    Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας.
κινητό:    6977745696 
fax:       2221022330