Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣHΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ "τ'Αλωνάκι " - HELLENIC CULTURAL ASSOCIATION t'Alonaki PARADOSHS CHALKIDAS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελική εκδήλωση- γιορτή του συλλόγου «τα αλωνάκι», το διήμερο 21 και 22 Ιουνίου 2009, στο Μπούκα στις Αλυκές Δροσιάς. Πάνω από 450 μέλη του συλλόγου και 16 μουσικοί ταξίδεψαν μουσικά και χορευτικά 3.500 περίπου θεατές το διήμερο αυτό σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού. Τα μέλη του συλλόγου για άλλη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους χορεύοντας χορούς από την Ήπειρο , την Πελοπόννησο, τη Σαλαμίνα, τις Σέρρες, την Επισκοπή, τα Ιόνια νησιά, την Κρήτη, τον Πόντο, τα Δωδεκάνησα, τη Μ. Ασία, την Αλεξάνδρεια και τη Θράκη.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το μονοπάτι της παράδοσης έχει γίνει δρόμος ανοιχτός και μακάρι να γίνει λεωφόρος για να χωρά όλο και περισσότερους, μιας και ο λαϊκός πολιτισμός έχει «καλούδια» που όλοι μπορούμε να μοιραστούμε.

Αίτημα των καιρών μας που είναι η συμμετοχή γίνεται πράξη στο «αλωνάκι» μιας και τα μέλη του φτάνουν τους 500 μαθητές.

Ευχήθηκαν όλοι, η μεγάλη αγκαλιά να συνεχίσει να είναι ανοιχτή για να περιλαμβάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους που θα μοιράζονται τα στοιχεία και τις αξίες της παράδοσης.

Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του νομού μας κος Κεδίκογλου , κος Παπαγεωργίου, ο αντινομάρχης κος Πίσχινας, ο δήμαρχος Ανθιδώνος κος Σανιδάς, ο πρόεδρος της Δ.Η.Κ.Ε.Χ κος Αναγνώστου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κος Καθαροσπόρης, οι αντιδήμαρχος κα Αϊδίνη, η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη πολιτισμού του δήμου μας κα Ζλακώνη, ο κος Τσίμπος και οι πολιτευτές κος Καμαριώτης και ο κος Παγώνης.