Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

 Σας  ενημερώνουμε ότι  ην Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 αντιπροσωπία μαθητών της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας με το συνοδό καθηγητή τους κ. Πάζιο Γεώργιο επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μας, όπου παρακολούθησε τη θεματική ξενάγηση με τίτλο «Ώρες αγάπης, ώρες πολέμου». Οι ξεναγοί μας -ορμώμενοι από τα αγάλματα των κούρων της αρχαϊκής εποχής, που βρέθηκαν στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή- αναφέρθηκαν στους πολέμους που διεξήγαγε η Χαλκίδα κατά την αρχαιότητα μέχρι και τα νεότερα χρόνια τονίζοντας την καθοριστική σημασία του πολέμου για τη μετέπειτα εξέλιξη των εμπλεκομένων μερών, αλλά και τις επιπτώσεις του σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ξενάγηση αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις του πολέμου για νικητές, αλλά και ηττημένους. Έφεραν μάλιστα στο νου τους τα λόγια του Τεύκρου στην τραγωδία “Ελένη” του Ευριπίδη που -αν και νικητής στον Τρωικό πόλεμο - λέει αναφερόμενος στην Τροία: “Την κούρσεψα, μα πάω και γω χαμένος”.
Η ωραία μας ξενάγηση ολοκληρώθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο με τραγούδια από το Ωδείο Μαρσύας, που μας μετέφεραν το συναίσθημα της αγάπης, το οποίο θα έπρεπε να αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι σε περίοδο ειρήνης.

Στο σημείο αυτό, ο Δ/ντής του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές μας αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους ξεναγούς μας για την άρτια ξενάγηση, τους υπευθύνους του Αρχαιολογικού μουσείου Χαλκίδας για τη φιλοξενία τους και το ωδείο Μαρσύας για τα τραγούδια που έντυσαν μουσικά τη θεματική ξενάγηση.
Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ