Διαβάζονται Περισσότερο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑ

Να τεθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία
Τον τελευταίο μήνα γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός απαράδεκτου έως επικίνδυνου σκηνικού εις βάρος των συμπολιτών μας, με αφορμή τις εργασίες στη γέφυρα του Ευρίπου. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, φήμες, σπέκουλες, δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, εμπόριο ελπίδας σε πολίτες και επιχειρήσεις, με τελική συνιστώσα την ταλαιπωρία και μόνο.
Η Δημοτική Κοινότητα της Χαλκίδας, παρακολουθώντας διακριτικά έως τώρα την προαναφερθείσα κατάσταση, προσπαθεί να ενημερώνεται και να δρα υπεύθυνα, σεβόμενη το ρόλο της και τους αρμόδιους φορείς αφενός, αλλά και τους πολίτες που υφίστανται καθημερινά μια ανείπωτη ταλαιπωρία, αφετέρου.
Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις και το έλλειμμα υπεύθυνης δημόσιας ενημέρωσης από τον αρμόδιο φορέα για την υλοποίηση του έργου, καθιστούν αναγκαία μια διαφορετική προσέγγιση από μέρους μας. Οι αιρετοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας της Χαλκίδας, που λαμβάνουν καθημερινά παράπονα από τους συμπολίτες τους στις γειτονιές της πόλης, αλλά και έχουν επιλέξει εθελοντικά να βρίσκονται δίπλα στον κάθε πολίτη, ακούγοντας και μεταφέροντας τα προβλήματά του, διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί και απαιτούν, για μία και μοναδική φορά:
Να τεθεί ένα τέλος στην παραπληροφόρηση των πολιτών με «διαρροές» ειδήσεων και εγγράφων από τους αρμόδιους, που απλά δημιουργούν εντυπώσεις, δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και επιβαρύνουν πρακτικά αλλά και ψυχολογικά τους κατοίκους της Βοιωτικής ακτής, οι οποίοι καθημερινά ακούν και μια νέα διαφορετική εκδοχή για την εξέλιξη των εργασιών.
Να γίνει αντιληπτό πως η οικονομική κατάσταση των πολιτών επιβαρύνεται όλο και περισσότερο και οι επιχειρήσεις της περιοχής βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού, αδυνατώντας να προγραμματίσουν το μέλλον τους. Όσο για την ταλαιπωρία των πολιτών, αυτή φυσικά δεν περιγράφεται.
Να υπάρξει ΑΜΕΣΗ δημόσια και υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων μέσω δελτίου τύπου ή συνέντευξης από τους αρμόδιους φορείς για την εκτέλεση του έργου. Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών, με των οποίων τα χρήματα αποζημιώνονται.
Να κινητοποιηθούν άμεσα, εκτός από τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, όλοι οι Βουλευτές του Νομού, σύσσωμοι, χωρίς κομματικά στεγανά, όχι απλά με επερωτήσεις και επιστολές, αλλά με άμεσες καθημερινές έως ενοχλητικές επαφές και διαμαρτυρίες στο Υπουργείο για την εξέλιξη του ζητήματος. Το θέμα φαίνεται, πλέον, με τις επιλογές που έγιναν πως ξεπερνά τα όρια και τις δυνατότητες παρέμβασης απλά του Δήμου ή της Περιφέρειας. Πολλοί συμπολίτες μας αναρωτιούνται, αν είχαμε εθνικές εκλογές σε λίγο καιρό, θα τύγχανε ίδιας αντιμετώπισης το ζήτημα γενικότερα;
Να γίνει αντιληπτό πως η παρούσα δεν αποτελεί κραυγή λαϊκισμού αλλά γνήσια και εκπολιτισμένη έκφραση του αισθήματος των κατοίκων της Βοιωτικής ακτής. Όποιος έχει διαφορετική γνώμη, τον καλούμε ευχαρίστως στην Κάνηθο να μας συνοδεύσει, για να αντιληφθεί από κοντά τις απόψεις και τις διαθέσεις των κατοίκων που βρίσκονται υπ'ατμόν.
Για την αποφυγή πιθανών εκδηλώσεων έντονης δυσαρέσκειας των κατοίκων πέρα από τη γέφυρα, ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας της Χαλκίδας, χωρίς καμία διάθεση γραφικότητας, δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός προσωπικά, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που μας παραχώρησαν το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφραζόμαστε από αυτή τη θέση, απευθύνουμε έκκληση να εισακουστούμε, καθώς δεν διαθέτουμε άλλα μέσα παρέμβασης, ως εισηγητικό σώμα.

Posted by Elias Thalassis on 11/18/2014 11:36:00 π.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑ �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery