Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δραστηριότητες των Προσκόπων της Εύβοιας για την «ημέρα του Προσκόπου» ή «Ημέρα Σκέψης»

Εθελοντικός , παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο . Μια κίνηση με αξίες , που μαθαίνει τα παιδιά να προσφέρουν στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο . Κίνηση που δρα μέσα απ ' το παιχνίδι , για να προσφέρει ωφέλιμα βιώματα και εμπειρίες στους νέους μας .
Η 22α Φεβρουαρίου ( ημέρα γενεθλίων του εμπνευστή της Προσκοπικής ιδέας ) είναι για τους Προσκόπους η « Ημέρα Σκέψης » . Είναι μια ημέρα που η σκέψη μας ταξιδεύει στους Προσκόπους όλου του κόσμου , αλλά κυρίως στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη !
Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι τις Εύβοιας διοργανώνουν ένα διήμερο προσφοράς , ευαισθητοποίησης αλλά και παιχνιδιού .
1 . το Σάββατο 22/2 9:00 ως και ώρες 13:00 καλούμε τα ενήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης αλλά και όσους άλλους το επιθυμούν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας σε αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος " για παιδιά και νέους » που έχει ιδρύσει το κλιμάκιό μας .
Δύο . Το Σάββατο 22/2 10:00 ως και ώρες 14:00 Πρόσκοποι των Ομάδων μας θα βρίσκονται στις εξόδους σούπερ μάρκετ και θα συλλέγουν τρόφιμα που θα διαθέσει η Ι.Μ. Χαλκίδας Ιστιαίας και β . Σποράδων στα συσσίτια των ενοριακών ναών αλλά και σε αποστολή στην Κεφαλλονιά . Το απόγευμα της ίδια μέρας , από ως 15:00 18:00 παίζοντας κατά μήκος της παραλίας θα συνεχίσουν να συλλέγουν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη , που θα συσκευάσουν και θα παραδώσουν στην τράπεζα τροφίμων της Μητρόπολης .
Τρία. Το Σάββατο 22/2 19:30 ώρα και με 21:00 θέατρο στο « Παπαδημητρίου », οι Ανιχνευτές - Πρόσκοποι των Κοινοτήτων μας θα παρουσιάσουν δραματοποιημένες αφηγήσεις .
Απρίλιο. Τέλος , την Κυριακή 23/2 12:00 15:00 με τα Λυκόπουλά μας θα παίξουν για να γνωρίσουν την πόλη μας .
" ... Φορώντας το προσκοπικό μαντήλι γίνομαι φίλος με όλους , αναζητώ την περιπέτεια που με κρατά παιδί , χαράζω νέες πορείες στο χάρτη , δημιουργώ , εκφράζομαι , βοηθώ όπου χρειαστεί , φορώντας το προσκοπικό μαντήλι γίνομαι καλύτερος Άνθρωπος ".

Κώστας Δερβεντζής
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Εύβοιας

Διεύθυνση: Μιαούλη 7 34100 Χαλκίδα. email: peevoias@sep.org.gr . Τηλέφωνα: 2221024137, 6974018286