Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Χρυσό βραβείο στον Δήμο Χαλκιδέων για καινοτόμες δράσεις.


Την τιμητική του είχε ο Δήμος Χαλκιδέων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (σ.σ. Πέμπτη 05/10/17) για την απονομή των βραβείων Best City Awards 2017 στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
Στην πρώτη του συμμετοχή στο θεσμό αυτό, ο Δήμος Χαλκιδέων κατάφερε να αποσπάσει τρία (3) χρυσά βραβεία για το πιλοτικό έργο Smart Cities που υλοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει συστήματα έξυπνου φωτισμού, έξυπνης στάθμευσης, περιβαλλοντικούς αισθητήρες και αισθητήρες κάδων απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χαλκιδέων έλαβε χρυσό βραβείο για το σύστημα έξυπνης στάθμευσης και τα υπόλοιπα δύο (2) χρυσά βραβεία μοιράστηκαν στις εταιρίες της Κοινοπραξίας που έφεραν εις πέρας το πιλοτικό και ειδικότερα στην OTS για την εφαρμογή ParkALot και στον OTE και ΚΑΥΚΑ για το σύστημα έξυπνου φωτισμού.
Από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο οποίος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές και στην κριτική επιτροπή, τόνισε ότι η βράβευση αποτελεί ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση για την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος να εκσυγχρονίσει τις υποδομές του και να ακολουθήσει τις σύγχρονες επιταγές της τεχνολογικής εξέλιξης. “Ταυτόχρονα” συνέχισε ο Δήμαρχος “δημιουργεί την υποχρέωση να εργαστούμε με μεγαλύτερο ζήλο για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που εύλογα δημιουργούνται επεκτείνοντας και βελτιώνοντας τις υποδομές έξυπνων πόλεων”.



Τα Best City Awards είναι η πλέον καταξιωμένη στον ελληνικό χώρο διαδικασία επιβράβευσης των δράσεων των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Α’ και Β΄ βαθμού, που προωθούν τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την καινοτομία. Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους φορέων των εταιριών τεχνολογίας και ακαδημαϊκούς εγνωσμένου κύρους. Πρόεδρος της φετινής επιτροπής ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων Τηλέμαχος Μωραΐτης, ο οποίος απένειμε και βραβεία στην κατηγορία Υποδομές και Αστική Ανάπλαση.
 


                                                                                                                Γραφείο Τύπου 

                                                                                                              Δήμου Χαλκιδέων