Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

1896 εγκεκριμένες αιτήσεις για το ΚΕΑ στον Δήμο Χαλκιδέων


Τα εύσημα απέδωσαν στις υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ), οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις διαδικασίες που ακολούθησαν στο θέμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Βασίλης Αθανασίου και της Παγκόσμιας Τράπεζας Αλεξάνδρα Μαρίνη, Αλ. Καρακίτσος και Ελένη Καναβίτσα επισκέφθηκαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου τις υπηρεσίες του ΔΟΠΠΑΧ, προκειμένου να ελέγξουν τα στοιχεία και τις διαδικασίες που ακολούθησαν για τη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε δικαιούχους δημότες, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Πράγματι, οι διαδικασίες ήταν άψογες και σε αυτό συνέβαλε η εμπειρία που είχαν αποκομίσει οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΠΠΑΧ από την αντίστοιχη διαχείριση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Σ. Ανυφαντής, από τις 3.023 αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την 1/2/2017 έως τις 22/3/2017 εγκρίθηκαν οι 1.896. Από αυτές, οι 882 αφορούσαν άτομα και οικογένειες με μηδενικό εισόδημα. Σημειώνεται ότι η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως σε ποσοστό 50% μέσω τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου και το υπόλοιπο ποσό μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας.
Με αφορμή την επίσκεψη των εκπροσώπων του Υπ. Εργασίας και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή οργάνωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπηρεσίες και εθελοντές, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα και αμεσότερα οι δημότες.




            Γραφείο Τύπου 

Δήμου Χαλκιδέων