Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Σύλλ. Δασκάλων και Νηπ/γών Χαλκίδας:Στις εκδηλώσεις για την επέτειο 1821 στο Βουκουρεστι και Δραγασι


Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του συλλόγου μας, συνοδευόμενη από τη γραμματέα του συλλόγου Έφη Βαρβάρου, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής πρεσβείας του Βουκουρεστίου και του Ομίλου  Unesco Ν. Πειραιά και Νήσων, μέσω της προέδρου της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Εύβοιας κ. Νίας Κομπορόζου, είχε τη χαρά και την τιμή να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που διοργάνωσε η πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και στο Δραγατσάνι.
Επισκεφτήκαμε την ελληνική πρεσβεία και το μέγαρο της Βουλής (πρώην παλάτι του λαού), καθώς και το Πατριαρχείο, όπου και παραδώσαμε επιστολή και δώρα από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο.
Στο Υπαίθριο Μουσείο Χωριού, η ομάδα Παραδοσιακών Χορών μαζί με το δάσκαλο χορού κ. Δημήτρη Ελευθερίου, έδωσε παράσταση  παρουσία  του βουλευτή και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας Dragon - Gabriel Ζησόπουλου και της γραμματέα της πρεσβείας κ. Σοφίας Κανταρά, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Συμμετείχε επίσης ομάδα παραδοσιακών χορών από την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά» όπου μας υποδέχτηκαν  οι συνάδελφοι και ο διευθυντής του σχολείου  κ. Στέφανος Καλόγηρος, ο οποίος μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα σπουδών και τις δράσεις του σχολείου (εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας, των ελληνικών παραδόσεων και αξιών). Προσφέρθηκαν δώρα στους μαθητές του νηπιαγωγείου και βιβλία στους μαθητές του δημοτικού.
Σε μια πολύ συγκινητική τελετή ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας κ. Γρηγορίου Βασιλοκωνσταντάκη και του βουλευτή και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας Dragon - Gabriel Ζησόπουλου καθώς και του εκπροσώπου του Δήμου Δραγατσανίου.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το μουσείο   Colesti  όπου μας περίμεναν οι γυναίκες της τοπικής κοινότητας με παραδοσιακές φορεσιές και προϊόντα της περιοχής, καθώς και τα κάστρα Peles και Bran (κόμη Δράκουλα) στα Καρπάθια όρη.
Τα αναμνηστικά δώρα που προσέφερε η αντιπροσωπεία μας ήταν προσφορά του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ