Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Δημος Χαλκιδεων: Υπάρχει ετοιμότητα , για να ανταποκριθεί στις προσλήψεις...

Τα έργα που ολοκληρώνονται, αλλά και αυτά που είναι ώριμα από πλευράς μελετών και μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ήταν το θέμα πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/12/2015 στο Δημαρχείο Χαλκίδας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη.
Συμμετείχαν ακόμη ο Γ.Γ. Του Δήμου Τηλέμαχος Μωραΐτης, οι

 Αντιδήμαρχοι Β. Καθαροσπόρης, Γ. Μπαντούνας, Γ. Μπουραντάς και Β. Τουχτίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μ. Κεράτσας, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Κλάγκος και οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χ. Παγώνης
υπάρχει ετοιμότητα στον Δήμο Χαλκιδέων σε μεγάλο βαθμό, για να ανταποκριθεί στις προσλήψεις που θα βγουν στον ... αέρα το νέο έτος για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Στόχος είπε είναι να χρηματοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα που είναι ώριμα από πλευράς μελετών και θεωρούνται επιλέξιμα, καθώς και έργα της ΔΕΥΑΧ, όπως είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Λυμάτων Χαλκίδας, αντιπλημμυρικά κ.α.
Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα έργα αυτά θεωρούνται ώριμα, είναι η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού, η ανάπλαση της Λ. Βενιζέλου στη Χαλκίδα, που περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο, η βελτίωση των συνδετηρίων οδών της Λ. Καραμανλή, η αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Αυλίδα κλπ.
Στις προτεραιότητες ακόμη της Δημοτικής Αρχής είναι εξεύρεση οικοπέδου προκειμένου να στεγαστεί το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας στην περιοχή του Μπαταργιά, για το οποίο έχουν γίνει ήδη ενέργειες από τον Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της Αυλίδας, η διάνοιξη δρόμου στην παραλία “Καλάμια” της Ν. Αρτάκης , προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα οι κάτοικοι.
Φυσικά, αιχμή του δόρατος στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής είναι η παλαιά Δημοτική Αγορά.


Υπάρχει ήδη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και στόχος είναι τους επόμενους μήνες να προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να δρομολογηθεί η αποκατάστασή της. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε και συζήτηση για την καλύτερη αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων της Χαλκίδας. Μάλιστα, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ντροπή την εγκατάλειψη που έχει υποστεί το κτίριο “Κότσικα” στην παραλία, όπου στεγάζεται το Δημαρχείο και όπως είπε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα έδωσε εντολή για να αποκατασταθούν οι ζημιές και φθορές και να μην εμφανίζει αυτό εικόνα εγκατάλειψης.




   Γραφείο Τύπου