Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Επίσημη Επίσκεψη & Υπογραφή Συμφώνου Διμερούς Συνεργασίας Δήμου Wuhan Λ.Δ. Κίνας και Δήμου Χαλκιδέων



Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Χαλκιδέων ενδεκαμελούς αποστολής της Κινεζικής πόλης Wuhan με την οποία ο Δήμος Χαλκιδέων έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος που συντονίζει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.  Επικεφαλής της κινεζικής αποστολής ήταν ο αναπληρωτής Δήμαρχος του Wuhan κ. Jia Yaobin, τον οποίο συνόδευαν επιχειρηματίες, επικεφαλής εμπορικών και επιχειρηματικών ενώσεων και οι διευθυντές του γραφείου επενδύσεων και του γραφείου εξωτερικών σχέσεων του Δήμου.
Η πόλη Wuhan αποτελεί την τρίτη πιο αναπτυσσόμενη πόλη της Κίνας με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων και ΑΕΠ που αγγίζει τα 150 δις δολάρια το χρόνο.  Η περιφέρεια Hubei της οποίας αποτελεί πρωτεύουσα απαριθμεί 60 εκατομμύρια κατοίκους.
Η αντιπροσωπεία έφτασε στη Χαλκίδα το μεσημέρι της Δευτέρας και ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Εύβοιας  κα. Καλαμαρά στο ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Οθωμανικό τέμενος (τζαμί) και στο αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στο δυτικό προμαχώνα του κάστρου Καράμπαμπα.  Στη συνέχεια από την γέφυρα του πορθμού του Ευρίπου η αντιπροσωπεία μετέβη στο Δημαρχείο Χαλκίδας όπου  πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή παρουσίασης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής. 
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στην ομιλία του τόνισε τις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας των δύο πόλεων για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους, τη δυνατότητα φιλοξενίας κινέζων τουριστών στη Χαλκίδα, της εξαγωγής ευβοϊκών προϊόντων καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.  Δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί την απαρχή της στρατηγικής εξωστρέφειας της πόλης της Χαλκίδας καθώς και μιας σειράς πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή. 
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος του Wuhan κ. Yaobin εξήρε το ιστορικό βάθος και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της Χαλκίδας, τόνισε τα κοινά οράματα των δύο πόλεων για άνοιγμα τους στον κόσμο και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τη φιλοξενία, την οργάνωση και την 
ομορφιά της πόλης της Χαλκίδας διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι οι προοπτικές συνεργασίας των δύο πόλεων είναι σημαντικές. 
Ολιγόλεπτες παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Λιονάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Χέλμης ενώ παρουσίασαν το προφίλ και τις εμπορικές τους δραστηριότητες στην Κίνα o πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Παλίρροια Α.Ε κ. Σουλιώτης και ο εμπορικός Διευθυντής της SABO Α.Ε. κ. Αναπλιώτης. 
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Παγώνης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Wuhan κ. Yaobin υπέγραψαν Διμερές Σύμφωνο Συνεργασίας που ορίζει τους τομείς ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Αυτοί είναι οι ο τουρισμός, το εμπόριο, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο της τελετής οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα και να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους. 
Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές του Νομού κ. Ακριώτης, Λιβανίου και Πρατσόλης, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Σπανός και εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Περισσοτερες φωτογραφιες ΕΔΩ