Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΡΟΒΙΩΝ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ


Το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην Ι. Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών της Β. Ευβοίας, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στο τέλος του Παρακλητικού Κανόνος, πραγματοποίησε την μοναχική καθιέρωση – ρασοφορία της έως τούδε δοκίμου μοναχής Γεωργίας, στην οποία έδωσε, κατ’ επιλογήν της Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντης μοναχής, η οποία διέγνωσε την επιθυμία της υποψηφίας, το μοναχικό όνομα Θεοδώρα, προς τιμήν της Οσίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη.
Στην ομιλία του προς τη νέα Μοναχή Θεοδώρα ο Σεβασμιώτατος της έδωσε πατρικές παραινέσεις περί της μεγάλης μοναχικής αρετής της υπακοής, την οποία καλούνται να εφαρμόσουν οι πάντες μέσα στον ευλογημένο μοναχικό βίο.  
Στην ιερά τελετή συμπροσευχήθηκαν πλήθος πιστών χριστιανών, μεταξύ των οποίων οι γονείς και οι συγγενείς της νέας Μοναχής, ο Πνευματικός της Ι. Μονής, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης - Ηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, πολλοί Ιερείς της περιφερείας και εκτός αυτής, οι Αδελφότητες των Ι. Μονών Αγίου Νικολάου Γαλατάκη και Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Μαψού της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, υπό την Γερόντισσα Μεθοδία, οι οποίες έψαλλαν θαυμάσια τους Ύμνους, οι οποίοι ακούστηκαν, όπως και όλη η ιερά τελετή από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
 Στη νέα Μοναχή, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μία Ιερά Εικόνα της Οσίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη, δώρο της Γεροντίσσης Χρυσοβαλάντης προς την αδελφή Θεοδώρα.
Με την κουρά της αδελφής Θεοδώρας, η Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοσβαλάντου, η οποία αποτελεί Μετόχιο, με μια σχετική αυτονομία, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων, περιλαμβάνει πλέον τρείς Μοναχές, οι οποίες με πολλή αγάπη προς την Οσία Ειρήνη και ζήλο ακάματο αγωνίζονται τον καλό αγώνα της μοναχικής βιοτής και πολιτείας.