Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΗΛΕΩΝ ΙΣΤΑΙΑΙΑΣ


Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, του χωρίου Μηλιές Ιστιαίας.
Εκεί έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς και εγκαρδιότητας από τον εκλεκτό Εφημέριο της Ενορίας, Οικονόμο Ιωάννη Παπαδημητρίου, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους αγίους Ιεροψάλτες, με προεξάρχοντα τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Παναγιώτη Αναστασίου εξ Ιστιαίας.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, προς το τέλος της οποίας προσήλθε και ο πολιός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης – Διδάσκαλος του Ευαγγελίου.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς, πριν της Απόλυση της Λειτουργικής Συνάξεως, και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακής Θ΄ Ματθαίου), ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πίστη προς τον Χριστό, η οποία πραγματώνεται ουσιαστικά μέσα από την συμμετοχή των ανθρώπων στη ζωή της Εκκλησίας, με αποκορύφωμα τη Θεία Λειτουργία και γι’ αυτό προέτρεψε τους πιστούς της Ενορίας να μην λείπουν από την Εκκλησία και να ευχαριστούν τον Θεό που έχουν καλόν Ιερέα στην Ενορίας τους, τον π. Ιωάννη, τον οποίον δημοσίως επαίνεσε για την αγάπη του και την ποιμαντική του προσφορά προς τους ενορίτες του.
Μετά την Θεία Λειτουργία και την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος με τους συνοδούς του Κληρικούς μετέβησαν στο παρακείμενο Κοιμητήριο της Ενορίας, όπου διάβασαν Νεκρώσιμο Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων ενοριτών.