Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη μαθητών σε Πολεμικά πλοία του Στόλου στο Ναύσταθμο και στην Χημική Βιομηχανία ENDLESS.

Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία 70 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας ( Γ΄ Τάξη ), μαζί με τον Καπεντζώνη Α. (Διευθυντή) και έξι συνοδούς καθηγητές, τους: Πάζιο Γ. – Κυτίνος Μ. – Κηρύκου Ε . – Μητάκη Ε. και Παχούλη Α. επισκέφθηκαν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού την Χημική Βιομηχανία Endless ( Ευρωχαρτική ) στην περιοχή του Ασπροπύργου. Οι μαθητές αφού άκουσαν προσεκτικά τις οδηγίες ασφάλειας που εδόθησαν από τους υπευθύνους και αφού φόρεσαν προστατευτικά κράνη, χωρίσθηκαν σε δυο (2) ομάδες και περιηγήθηκαν το Εργοστάσιο. Η ανωτέρω Βιομηχανία παρασκευάζει χαρτικά πάσης φύσεως μορφής και υφής ( χαρτιά κουζίνας, υγείας, τραπεζομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτί γενικής χρήσης, χαρτομάντιλα όλων των ειδών ) καθώς και υγρά υλικά καθαριότητας, όπως καθαριστικά τζαμιών, δαπέδων, τοίχων, επίπλων κλπ. Η ξενάγηση περιελάμβανε τα δυο μεγάλα τμήματα παραγωγής Χαρτικά κ Απορρυπαντικά καθώς και τα τμήματα πρώτων υλών, διαχείρισης παραγωγής , το Χημείο της Εταιρείας, και οι διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι. Από όλα τα ανωτέρω εκείνο που τους εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο αυτοματισμός στην παραγωγή και κάποια υπερσύχρονα μηχανήματα ( ρομπότ ) υψηλότατης ακρίβειας στην λειτουργία τους αλλά και επίσης υψηλότατου κόστους αγοράς.
Στη συνέχεια όλοι μαζί παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό βίντεο για το τι είναι και από πού ξεκίνησε η Εταιρεία καθώς και ποιοι είναι οι στόχοι αυτής. Με το πέρας της ολικής ενημέρωσης, σε όλους τους μαθητές εδόθησαν αναμνηστικά της Εταιρείας και αυτοί με την σειρά τους ανταπέδωσαν με την επίδοση αναμνηστικού κάδρου, με μια γκραβούρα της Χαλκίδας.
Με από αυτά οι μαθητές μετέβησαν μέσω του πορθμείου Πέραμα – Παλούκια στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου και είχαν προγραμματισμένη επίσκεψη. Εν αρχή επισκέφθηκαν την Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και ξεναγήθηκαν όμως στην παραβεβλημένη ιδίου τύπου ΣΑΛΑΜΙΣ. Ύστερα από ένα καλωσόρισμα από τον Ύπαρχο του πλοίου στο ελικοδρόμιο (με γλυκά, αναψυκτικά κλπ ) χωρισμένοι σε δυο γκρουπ ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημεία του πλοίου από το εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο και απάντησε σε πολλαπλές απορίες. Με το τέλος της ξενάγησης ομάδα των μαθητών επέδωσε αναμνηστικό στον Κυβερνήτη της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ.
Αμέσως μετά μετέβησαν στον παρακείμενο χώρο όπου ναυλοχούσαν τα Υποβρύχια. Συνεχίζοντας σε δυο γκρουπ, επισκέφθηκαν εκ περιτροπής την Σχολή Υποβρυχίων όπου και ενημερώθηκαν μέσα από υπό κλίμακα προπλάσματα Υποβρυχίων ποιες είναι οι αρχές λειτουργίας αυτών, ποια είναι τα κύρια σημεία αυτών και πώς λειτουργούν. Παρακολούθησαν δε στον Εξομοιωτή Μάχης σενάρια και ασκήσεις επίθεσης υποβρυχίων σε ναυτικούς στόχους. Μετά από την θεωρητική ενημέρωση μετέβησαν στην παρακείμενη προβλήτα για να επισκεφθούν το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120).
Ενημερώθηκαν για τις πολεμικές δυνατότητες των πλοίων, την εκπαίδευση και την ζωή στα πλοία και γενικά στοιχεία σχετικά με την ζωή στο Πολεμικό Ναυτικό. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, η ξενάγηση εντός του υποβρυχίου, ο τρόπος διαβίωσης του πληρώματος και η επικινδυνότητα κατά την διάρκεια των αποστολών αυτού. Στους μαθητές με το τέλος της ενημέρωσης εντός του πλοίων , μοιράσθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό ( DVD – CD – Φυλλάδια ) και στην συνέχεια επέδωσαν αναμνηστικό δώρο στον Κυβερνήτη του Υποβρυχίου.
Η άριστη και καλά οργανωμένη ενημέρωση και ξενάγηση κ μέρους των πληρωμάτων και ειδικότερα, αυτή του υποβρυχίου ευχαρίστησε και ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι αποχώρησαν με πολύ θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή. Οι μαθητές όμως, πριν αποχωρήσουν έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες, και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των πληρωμάτων για ην απολύτως πειθαρχημένη και συγκροτημένη παρουσία τους.
Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν :

1. από την Βιομηχανία ENDLESS τον κ Κουσκουλή Νικόλαο ( Δ/ντή Προσωπικού ), τον κ Τέντα Κωνσταντίνο (Υπεύθυνο Ανάπτυξης Προϊόντων) και τον κ Καψαμπέλη Διονύση (Προϊστάμενο Παραγωγής) για την πολύ καλή οργάνωση της ξενάγησης μας, την άριστη επαγγελματική κατάρτιση και την φιλικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τους μαθητές, στοιχείο το οποίο πρέπει να τονίσουμε, καθώς η Εταιρεία δέχτηκε για πρώτη φορά μαθητές.
2. Το προσωπικό του Ναυστάθμου που ενεπλάκη με την ξενάγηση μας αλλά και τα πληρώματα των ανωτέρω σύγχρονων σκαφών ( Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ κ Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ) για την άψογη ενημέρωση, την προσοχή που επέδειξαν σε θέματα ασφάλειας καθώς και για την ζεστή φιλοξενία τους.
Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ