Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και έχοντας επίγνωση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, θα ήθελα να επισημάνω ότι απαιτείται συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, αλλά και τις κατά τόπο οργανώσεις που δραστηριοποιούνται και αγωνίζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων από την εκπαίδευση, την εργασία και τις απλές ενασχολήσεις με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα .

Οι δράσεις για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, αποτελούν βασική προτεραιότητα μας. Από τους συμπολίτες μας ζητούμε σεβασμό στη διαφορετικότητα . Ως Δήμος αξιοποιούμε προγράμματα ένταξης ΑΜΕΑ στην εργασία, προωθούμε τη βελτίωση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών και αγαθών χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις, ισότιμα και δίκια, σε όλους όσοι είναι λίγο ή πολύ διαφορετικοί από εμάς.

Τα στατιστικά στοιχεία δεν έχουν νόημα. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια απαιτεί σεβασμό, στήριξη και παιδεία από την οικογένεια, την εκπαιδευτική κοινότητα, την πόλη που ζούμε.

Σημειώνουμε ότι σήμερα το πρωί μαθητές του Ειδικού Σχολείου Χαλκίδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Χρήστο Παγώνη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Μπαντούνα.



ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ