Διαβάζονται Περισσότερο

Ζητάτε από μία Ελληνίδα μάνα να προδώσει την Πατρίδα της...

      «Ζητάτε από μία Ελληνίδα μάνα να προδώσει την Πατρίδα της με την  απειλή τουφεκισμού των παιδιών της. Ε, λοιπόν όχι.Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει όλη τη Γερμανία σας !»

     Μ’ αυτά τα λόγια υποδέχθηκε η ακούραστη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη τα βασανιστήρια που την υπέβαλαν οι γερμανικές αρχές κατοχής.

     Το μεγαλείο της ψυχής της Λέλας Καραγιάννη δε λύγισε ούτε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και σε συνάρτηση με τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα την καθιστά μία από τις μνημειώδεις μορφές της αντίστασης του Ελληνισμού.

      Υποκλινόμενοι μπροστά στην ακούραστη ηρωίδα, την ανυπέρβλητη Ελληνίδα μάνα Λέλα Καραγιάννη, ευχόμαστε το παράδειγμά της να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ελληνική κοινωνία για τον αλτρουϊσμό της, την αυτοθυσία της και τη γενναιότητά της.
     Οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε η ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας για τη Λέλα Καραγιάννη αποτελούν αξιέπαινη προσπάθεια και προσφορά για την γνωριμία της νεότερης Ιστορίας μας και ως τέτοια τη χαιρετίζουμε και ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας


Φάνης Σπανός

Posted by Elias Thalassis on 10/06/2014 06:23:00 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ζητάτε από μία Ελληνίδα μάνα να προδώσει την Πατρίδα της... �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery