Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝ ΚΥΠΡῼ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΗΡΩΪΔΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Με λαμπρότητα τιμήθηκε στη Χαλκίδα η Σύναξη πάντων των εν Κύπρω Αγίων, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Κυρπίων Ευβοίας, τα μέλη του οποίου έχουν φιλοτεχνήσει μεγάλη Ιερά Εικόνα και έχουν αφιερώσει στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου είναι και το κέντρο του εορτασμού.
Στην ιερά Πανήγυρη προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργούς του τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα – Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριο του Ι. Ναού και τον Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Σαμαρά, Κλήρικό της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
Λίγο πριν την απόλυση της Θεία Λειτουργίας ετελέσθη η Αρτοκλασία του Συλλόγου Κυπρίων και αμέσως μετά, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, το Μνημόσυνο της Ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης στην Εύβοια Λέλας Καραγιάννη, επί τη συμπληρώσει 70 ετών (1944 – 2014) από την εκτέλεσή της από τους Γερμανούς κατακτητές.
Με εμφανή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος αναφέρθηκε στην θυσιαστική προσφορά της αείμνηστης Λέλας Καραγιάννη «η οποία με το αίμα της πότισε το δέντρο της λευτεριάς, όπως και τόσοι άλλοι ήρωες», όπως επί λέξει είπε, ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι χρέος όλων να τιμάται η μνήμη των ηρώων οι οποίοι με το παράδειγμά τους καθοδηγούν και παραμένουν πάντοτε επίκαιροι.
Παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Μήττας, Αντιδήμαρχοι, καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς.
Ακολούθως, έλαβε χώρα η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος των Κυπρίων Αγίων, πέριξ του Ι. Ναού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.
Μετά και την διανομή του αντιδώρου, άπαντες μετέβησαν στην παραλία της Πόλης, εκεί όπου υπάρχει Προτομή της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη για την Επιμνημόσυνη Δέηση η οποία ετελέσθη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr