Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΣΙΚΕΛΙΩΤΟΥ


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι στις 23 Αυγούστου, η Τοπική μας Εκκλησία εορτάζει πανηγυρικά την μνήμη του Οσίου Νικολάου του Σικελιώτου, ενός εκ των Ευβοέων Αγίων.
 Προς τον σκοπό της τιμής του Αγίου αυτού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, το Σάββατο 23 Αυγούστου 2013 θα μεταβεί στην ιδρυθείσα υπό του Αγίου ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στο Κούτουρλο Διρφύων του Δήμου Κύμης της Μητροπολιτιτκής μας Περιφερείας και θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα τελεσθεί στο σωζόμενο αλλά έχον ανάγκη αποκαταστάσεως Καθολικόν της Ι. Μονής.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί σε προσκύνηση το τεμάχιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο υπάρχει και φυλάσσεται στην πλησιόχωρη Ενορία του Μετοχίου.
Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στη λατρευτική αυτή σύναξη, να τιμήσουν τον Άγιο του Τόπου μας και παράλληλα να λάβουν την χάρη και την ευλογία Του.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr