Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Tη Σύρο επισκέφτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας

Tη Σύρο επισκέφτηκαν το Σαβ/κο 5 και 6 Απριλίου

μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, με αφορμή την εκδήλωση «Αναζητώντας διέξοδο στην ανεργία». Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη» σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας και πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την προβολή του ντοκυμαντέρ «Μένουμε Ελλάδα;», μία παραγωγή μαθητών και εκπαιδευτικών του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος, το σχολικό έτος 2012- ΄13.
Πέρα από το ντοκυμαντέρ, αξιόλογο και συγκινητικό ήταν και το θεατρικό μονόπρακτο «Ο μετανάστης» του Γιώργου Σκούρτη, το οποίο πραγματεύεται την εποχή των μεταναστών των προηγούμενων γενεών, οι οποίοι αφού εργάστηκαν ως «εργάτες», κάποια στιγμή επέστρεψαν στην πατρίδα. Η Σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Πάχου και στο ρόλο του μετανάστη ο δάσκαλος Γιάννης Καραντώνης.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με μουσική, όπου δύο μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου ερμήνευσαν το τραγούδι «Τα καράβια μου καίω», του Νίκου Πορτοκάλογλου, στέλνοντας έτσι το μήνυμα «από πείσμα και τρέλα θα ζω στην έρημη χώρα, ώσπου να ’βρω νερό, γιατί ανήκω εδώ».
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση, σκηνές από το ντοκιμαντέρ και το θεατρικό μονόπρακτο, μπορείτε να δείτε στο Ιστολόγιο του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας «Κόντρα στο Ρέμα» - http://blogs.sch.gr/gymespch