Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Απολογισμός δραστηριοτήτων των Προσκόπων της Εύβοιας για την «ημέρα του Προσκόπου» ή «Ημέρα Σκέψης»









Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο. Μια κίνηση με αξίες, που μαθαίνει τα παιδιά να προσφέρουν στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Κίνηση που δρα μέσα απ’ το παιχνίδι, για να προσφέρει ωφέλιμα βιώματα και εμπειρίες στους νέους μας.
Η 22α Φεβρουαρίου (ημέρα γενεθλίων του εμπνευστή της Προσκοπικής ιδέας) ήταν για τους Προσκόπους η «Ημέρα Σκέψης». Είναι μια ημέρα που η σκέψη μας ταξιδεύει στους Προσκόπους όλου του κόσμου, αλλά κυρίως στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!
Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι τις Εύβοιας πραγματοποίησαν ένα διήμερο προσφοράς, ευαισθητοποίησης αλλά και παιχνιδιού.
1. το Σάββατο 22/2 και ώρες 09:00 ως 13:00 ενήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης αλλά και φίλοι πρόσφεραν 5’ απ’ τη ζωή τους δίνοντας ζωή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας σε αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος «για παιδιά και νέους» που έχει ιδρύσει το κλιμάκιό μας.
2. Το Σάββατο 22/2 και ώρες 10:00 ως 14:00 Πρόσκοποι των Ομάδων μας στις εξόδους σούπερ μάρκετ και θα συνέλλεξαν τρόφιμα που θα διαθέσει η Ι.Μ. Χαλκίδας Ιστιαίας και β. Σποράδων στα συσσίτια των ενοριακών ναών αλλά και σε αποστολή στην Κεφαλλονιά. Το απόγευμα της ίδια μέρας, από 15:00 ως 18:00, παίζοντας κατά μήκος της παραλίας συνέχισαν να συλλέγουν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τα συσκεύασαν και τα παρέδωσαν στην τράπεζα τροφίμων της Μητρόπολης.
3. Το Σάββατο 22/2 και ώρα 19:30 με 21:00 στο θέατρο «Παπαδημητρίου» οι Ανιχνευτές - Πρόσκοποι των Κοινοτήτων μας παρουσίασαν θεατρικές παραστάσεις που έφτιαξαν οι ίδιοι. Με θέματα: «η Επικοινωνία» και «το αλάτι της ζωής» σε κείμενα των Βαθμοφόρων μας Λευτέρη Λάππα, Μπάμπη Κοροβού και Νίκης Μουττωτού. Έγινε και μια ολιγόλεπτη ομιλία για την «Ημέρα Σκέψης» από τον Περιφερειακό Έφορο Ευβοίας Κώστα Δερβεντζή.
4. Τέλος, την Κυριακή 23/2 12:00 με 15:00 τα Λυκόπουλά μας παίζοντας γνώρισαν την πόλη μας και χάρισαν χαμόγελα στους περαστικούς!
Το μήνυμα της δράσης ήταν: «Πρόσκοπος, για μένα, για σένα, για τους άλλους … για όλους:… φορώντας το προσκοπικό μαντήλι γίνομαι φίλος με όλους, αναζητώ την περιπέτεια που με κρατά παιδί, χαράζω νέες πορείες στο χάρτη, δημιουργώ, εκφράζομαι, βοηθώ όπου