Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ

Με επιτυχία στέφθηκε και φέτος η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε , με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ . Χρυσοστόμου , προς τιμήν των εκπαιδευτικών της Βορείου Ευβοίας επ ' ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών .
Πολλοί εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 28η Ιανουαρίου 2014 το απόγευμα έδωσαν το παρόν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού , ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδηψίων Πρωτοπρεσβ . Ηλία Ευθυμιόπουλου , αφού η εορτή αυτή έχει καταστεί θεσμός εδώ και πολλά χρόνια στην Αιδηψό .
Ομιλήτρια είχε ορισθεί η θεολόγος καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδος κ . Βασιλική Κωνσταντινάκη η οποία ανέπτυξε το θέμα « Η συμβουλευτική διάσταση του εκπαιδευτικού , μέσα από το έργο των Τριών Ιεραρχών » .
Στη συνέχεια έλαβαν χώρα προσφωνήσεις από τους εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κόσμου , ενώ ο χορός των Ιεροψαλτών της περιοχής και του παραρτήματος Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως , υπό την διεύθυνση του κ . Δημητρίου Παπαβασιλείου , απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο την Υμνολογία της εορτής .
Την εκδήλωση έκλεισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Χαλκίδος Αρχιμ . Ιωάννης Βουτσιλάκος - Ιεροκήρυξ , ο οποίος συνεχάρη την ομιλήτρια κ . Κωνσταντινάκη , τον π . Ηλία και τους συνεργάτες του για την διοργάνωση της εκδήλωσης , τους αγίους ιεροψάλτες και τους εκπαιδευτικούς που προσήλθαν , φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο την διάθεσή τους και την αγωνία τους για το υψηλό έργο της μορφώσεως των παιδιών , το οποίο έχουν αναλάβει .
Αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης , όλοι μετέβησαν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας , όπου παρετέθη δεξίωση και έγινε η διανομή των αναμνηστικών ευλογιών προς τους λειτουργούς της Παιδείας .

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ . 22210,60404-7 , Fax : 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr