Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ημέρα προσφυγικής μνήμης










Με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε κι εφέτος στις 14 Σεπτεμβρίου η ημέρα Προσφυγικής Μνήμης στην Κεντρική Πλατεία Ν. Λαμψάκου. Το πρωί έγινε επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια της χάραξης του μητρώου αρρένων των Λαμψακηνών  Προσφύγων, κατάθεση στεφάνων από τοπικές αρχές, συλλόγους, σχολεία με τη συνοδεία φιλαρμονικής καθώς και ομιλίες από τον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη , κύριο Μακρίδη και κύριο Τσιτίνη.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετά το χαιρετισμό της προέδρου του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ Λίλιαν Ζλακώνη το λόγο πήρε ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Κώστας Μπαϊρακτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά με παράλληλη προβολή διαφανειών στη σημασία της επετείου. Προβλήθηκε επίσης βίντεο που επιμελήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου «»ο Αναξαγόρας» με παλιές φωτογραφίες των Λαμψακηνών προσφύγων.
Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του « Αναξαγόρα» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Ευάγγελου Κυριακόπουλου παρουσίασαν χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες, Μ. Ασία, Πόντο, Καππαδοκία, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα. με τη συνοδεία ζωντανής τετραμελούς ορχήστρας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, η πρόεδρος του ΔΟ.Α.Π.ΠΕ.Χ Λίλιαν Ζλακώνη, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Γεραντώνης, ο πρόεδρος του τοπικού Ιωάννης Μακρίδης, ο σύμβουλος Πολυχρόνης Τσιτίνης, οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Αναστασίου, Αλέξανδρος Πιτσούνης, Γεώργιος Βοσκός, Σωκράτης Σκλιάς, ο σύμβουλος Δημήτρης Σέρρας, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Βασλικού Μαρίνος Καβουκίδης, ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Βασίλης Γουρνής και πλήθος κόσμου.
                                               



                                                                                            Με εκτίμηση

                                                                                            Χρυσάγη Μαρουδιά

                                                                                         Γραμματέας του Αναξαγόρα»