Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014


Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2014 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο συμπλήρωσης 90 ετών (1924-2014) από τον ξεριζωμό των εκ της Μικαράς Ασίας, Πόντο, Καππαδοκίας, Ανατολικής Θράκης και Ανατολικής Ρωμυλίας προσφύγων.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει στον Προλογικό του Σημείωμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος «Η παρούσα αφιέρωση δεν στοχεύει στην αναμόχλευση των παθών και την αναζωπύρωση  εχθρικών διαθέσεων! Προσφέρεται σαν ευκαιρία σπουδής της ιστορίας -από την οποία μόνο καλό προκύπτει-, αυτοκριτικής και συνειδητοποιήσεως των λαθών και οπωσδήποτε είναι μνημόσυνο ευγνωμοσύνης και θαυμασμού, στους ενδημήσαντες ήδη στην ποθεινή ουράνια πατρίδα πρόσφυγες και φωτεινό παράδειγμα για τους απογόνους τους και όλους εμάς τους περιλειπομένους».
Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. και fax 22210.79217).
Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου, θα διατεθούν για τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.