Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

"Με λαμπρότητα ετελέσθη η ιερά μνήμη του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς στην Χαλκίδα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
  
"
 
   Με εκκλησιαστική κατάνυξη και λαμπρότητα ετελέσθη η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην πόλη της Χαλκίδος, πλησίον του Ιερού Ναού της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής.
 
   Την Παραμονή, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού, προεξάρχοντος του Παν/τατου Αρχιμανδρίτου Θεαγένη Κόλλια, εφημερίου του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα. Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη Ιερά Παράκλησις προς τιμήν του Αγίου, προεξάρχοντος του Παν/του Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη, προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
 
   Την Κυριώνυμη ημέρα, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013, ετελέσθη ο Όρθρος της εορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργιά, όπου κατά την διάρκεια του Κοινωνικού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδ. Οικονόμος Ιωάννης Φαφούτης, εφημέριος του Ιερού Ναού.
 
   Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργιάς, έψαλε Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Κωνσταντίνου Σιάνου και του Λαμπαδαρίου κ. Κωνσταντίνου Αγγέλου. Στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως έψαλε χορός αποτελούμενος από τους αναγνώστες του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση του π. Ιωάννου Φαφούτη.
 
   Πλήθος πιστών συνέρευσε από την πόλη της Χαλκίδος και των περιχώρων στις Ιερές Ακολουθίες, που έλαβαν χώρα για την ιερά μνήμη του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς.
 
 
Εκ του Ιερού Ναού.
 
* Φωτογραφίες: κ. Νικόλαος Καλαφάτης