Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ Ο ΝΗΛΕΑΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΥΜΝΟΥ

Στους "16" του κυπέλλου Ευβοίας προκρίθηκε ο Νηλέας επικρατώντας χθες του ισχυρού Όλυμπου Γυμνού στη διαδικασία των πέναλντι, αφού ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια και την παράταση έληξε ισόπαλος 1-1. Στην επόμενη φάση του θεσμού η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τα Λουκίσια που αγωνίζονται στη Δ' Εθνική και που λογικά θα αποκλείσουν τον Αστέρα Δροσιάς (αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία) και τον ΠΑΟ Κανήθου (αγωνίζεται στη Γ' κατηγορία). Να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας αγώνας στο γήπεδο Νεοχωρίου κρίνεται στα πέναλντι.

Ο Τάσος Καρλής με πέναλντι ανοίγει το σκορ για το Νηλέα
Η χθεσινή αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, είχε όμως δυνατές μονομαχίες, γρήγορο ρυθμό και ήταν σε όλη τη διάρκειά του συναρπαστικός. Η ομάδα του Νηλέα, που αγωνίστηκε με τέσσερις δεκαοχτάχρονους και δύο εικοσάχρονους στη βασική ενδεκάδα, στάθηκε εξαιρετικά απέναντι σε μία από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας και έδειξε ότι με ανάλογες εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα που ξεκινάει την Κυριακή. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο είχε το πλήρη έλεγχο του αγώνα, απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ. Μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες δύο προσπάθειες του Γκούμα που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Μωραίτης. Αντίθετα η ομάδα της Γυμνού ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα και προσπάθησε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο 47' όταν από λάθος της άμυνας, ο Ρόγκας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μούντριχας απομάκρυνε τη μπάλα. Μετά το 55' η ομάδα μας ανέβασε πάλι την απόδοσή της και στο 57' o Γκούμας εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Μωραίτης απέκρουσε σταθερά. Στο 60' χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα, όταν από κάθετη μπαλιά του Καρλή, ο Γκούμας τετ α τετ με τον Μωραίτη πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στο 75' ο Μακρής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Καρλής με πέναλντι άνοιξε το σκορ. Η ομάδα μας φάνηκε να ελέγχει το ρυθμό, αλλά στο 86' από σέντρα του Αποστόλου ο Ρόγκας με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 και έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο το σκορ δεν άλλαξε, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να σημειώνεται στο 107' όταν ο Καρλής σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κιούση και απομακρύνθηκε.
Τα πέναλντι:
Ντούρμας (Όλυμπος) δοκάρι
Καρλής Α. (Νηλέας) 1-0
Αποστόλου (Όλυμπος) 1-1
Γκούμας (Νηλέας) 2-1
Ρόγκας (Όλυμπος) άουτ
Περιβολάρης (Νηλέας) 3-1
Αργύρης (Όλυμπος) 3-2
Φραγγής (Νηλέας) 4-2
Για το Νηλέα αγωνίστηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές:
Κότσαρης Γ. του Ι., Μπονός (89' Πόγκας), Φραγγής, Μούντριχας Στ., Κότσαρης Σ., Ζέρβας, Καρλής Α., Μακρής (105' Περιβολάρης), Μαστροκώστας (60' Παπαρήγας), Γκούμας, Βογιατζής.
Την ερχόμενη Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, ο Νηλέας υποδέχεται στο γήπεδο Νεοχωρίου την ομάδα της Καστέλλας.