Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργο Γιαννούση



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 30 -08-2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 30 -08-2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργο Γιαννούση

Συνάντηση είχε σήμερα 30-08-2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ Γιώργο Γιαννούση στο Υπουργείο.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία υλοποίησης των δράσεων του ΕΣΠΑ που έχουν εκχωρηθεί στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής. Αναλυτικότερα έχουν αναληφθεί συμβάσεις ύψους 250,90 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 118,03 % επί της εκχώρησης & έχουν δηλωθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα δαπάνες 136,12 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 64,04 % επί της εκχώρησης. Η μέχρι τώρα ενεργοποίηση του Προγράμματός έχει κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων, που έχουν τεθεί, με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να είναι σταθερά πρώτη σε απορρόφηση σε επίπεδο Περιφερειακών Προγραμμάτων.
Επίσης έθεσε στον Γενικό Γραμματέα τα εξής θέματα:
 την Εκχώρηση στην ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας ποσών, που θα προκύψουν από κονδύλια που λιμνάζουν σε νεκρές εκχωρήσεις που υλοποιούν τα Τομεακά Προγράμματα
 την απρόσκοπτη υλοποίηση των δράσεων του Κοινωνικού Ταμείου (ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωνική Εργασία που υλοποιείται ταυτόχρονα και από τους Δήμους και την Κατάρτιση Ανέργων Τουριστικών Κλάδων ).
 και την συνέχιση της ομαλής ροής χρηματοδότησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ και των Ειδικών Αναπτυξιακών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Ο Γενικός Γραμματέας κ Γιώργος Γιαννούσης υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει στην ομαλή εξέλιξη του Προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα ικανοποιητική πορεία του.
Όσον αφορά στην υλοποίηση δράσεων του Κοινωνικού Ταμείου (ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωνική Εργασία, Κατάρτιση Ανέργων Τουριστικών Κλάδων) οι οποίες είναι σε αναστολή για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου (Περιφέρειες Στόχου 2) δεσμεύτηκε για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι δράσεις αναγκαίες για την κατάρτιση και απασχόληση ανέργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υψηλάντη 1, Λαμία 35100, Τηλ. 22313 51244 e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048