Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Συνάντηση των βουλευτών Σ. Λυκούδη, Γ. Πανούση και Δ. Αναγνωστάκη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας Γιάννης Πανούσης και ο Βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκαν με τον Χρήστο Φωτόπουλο πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, τον Αντώνη Ζαχαριουδάκη, αντιπρόεδρο και τον Γιώργο Χατζηιωάννου, γραμματέα δημοσίων σχέσεων.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αστυνομία και όσοι υπηρετούν σε αυτή, εστιάζοντας σε θέματα εκπαίδευσης, ασφάλειας και μισθολογίου, στις σημερινές ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ επεσήμαναν πως η πρόταση για περαιτέρω περικοπές στο μισθολόγιο των ελλήνων αστυνομικών, πλήττει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας, και ζήτησαν η σημερινή κυβέρνηση, να τηρήσει τη δέσμευσή της για τις οριζόντιες περικοπές.
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμαναν ότι ο βασικός στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση του έργου της αστυνομίας, αλλά και των εργασιακών και εκπαιδευτικών συνθηκών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση o βουλευτής Α’ Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο ρόλος της Αστυνομίας στο σύγχρονο δημοκρατικό Κράτος Δικαίου, και εν μέσω οικονομικής κρίσης και κοινωνικών αναδιατάξεων, πρέπει να είναι αναβαθμισμένος και να συνοδεύεται από ευρύτερη συναίνεση. Τούτο σημαίνει ότι με σεβασμό στα δικαιώματα και τη νομιμότητα, ο έλληνας αστυνομικός πρέπει να αντιμετωπίζει την σκληρή πραγματικότητα και τα νέα καθήκοντα με το οποία τον επιφορτίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα, χωρίς άγχος. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση δεν πρέπει να θιγεί αλλά αντίθετα να αποκτήσει ένα status ανάλογο των κινδύνων και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο»

28 /08 / 12