Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

«Ελαφρά Ταξιαρχία» Όαση…

Το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού με τον Ηλυσιακό αναλύθηκε σε forum και sites εκτενώς. Οι απόψεις κατατεθήκαν, όλα γραφτήκανε, ως εκ τούτου κάθε παραπάνω αναφορά καθίσταται περιττή.

Όμως, επειδή δεν υπάρχει, για εμάς εδώ στον Απόλλωνα, μόνο το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι και επειδή στόχος μας δεν είναι μόνο να προοδεύει μόνο αγωνιστικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στεκόμαστε με περηφάνια στην εικόνα της κερκίδας της Ριζούπολης.

Στην πιο μαύρη εποχή για την Ελλάδα, στην εποχή που η κατάσταση έχει οδηγήσει τον κόσμο να είναι τουλάχιστον σκυθρωπός και απαισιόδοξος, στην εποχή που τα –πλείστα- κοινωνικά κινήματα βρίσκονται σε αποσάθρωση, στην εποχή που το ποδόσφαιρο, εξαιτίας της ατιμωρησίας, πάνω στην οποία δομήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος, βιώνει την έσχατη κατάντια και παρακμή, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΑΣΗ.>>>


Είναι ΟΑΣΗ γιατί απολαμβάνεις ποδόσφαιρο σε ένα όμορφο περιβάλλον, το οποίο σέβεται όσους το σέβονται.

Είναι ΟΑΣΗ γιατί βλέπεις παρέες να βλέπουν έναν αγώνα σχολιάζοντας τον, ανταλλάσοντας απόψεις με άνεση και ωραία διάθεση. Δυστυχώς αυτό το αυτονόητο στην Ελλάδα είναι σπάνιο.

Είναι ΟΑΣΗ γιατί βλέπεις οικογένειες με μικρά παιδιά να περνάνε την Κυριακή τους στο γήπεδο με ασφάλεια, με χαμόγελο και να παίρνουν δύναμη για τη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

Είναι ΟΑΣΗ γιατί οι δράσεις που αναλαμβάνουμε ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, όπως γιορτές, διαλέξεις, ανακύκλωση, αιμοδοσία, δεν τις βρίσκει κανείς παρά σε ελάχιστα ελληνικά γήπεδα.

Είναι ΟΑΣΗ γιατί ο Απόλλωνας έχει την τύχη να έχει διοίκηση που έχει πολιτισμό και ηθική, που έχει συναίσθηση της κατάστασης, που έχει φιλάνθρωπο πνεύμα. Το κοινωνικό εισιτήριο των 5 ευρώ, η συνεργασία με το ίδρυμα «Οι φίλοι του παιδιού», τα δωρεάν εισιτήριας διαρκείας στους ανέργους, έχουν αρχίσει και αποδίδουν καρπούς με αδιάψευστο μάρτυρα την εικόνα που παρουσιάζουν οι κερκίδες του γηπέδου μας..

Είναι ΟΑΣΗ γιατί η κερκίδα των ULTRAS της ΑΝΑ έχει οπαδική κουλτούρα και φιλοσοφία που μας έχει κάνεις γνωστούς ήδη σε όλη την οπαδική σκηνή για τη διαφορετικότητα μας και τις αντιλήψεις μας.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αξίζει όμως τον κόπο και εμείς ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε περισσότερο και κυρίως να προστατέψουμε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει

Πηγη