Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη μαθητών σε Πολεμικά πλοία του Στόλου και σε Πλωτά Ναυτικά Μουσεία.



Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία 70 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας ( Γ΄ Τάξη ), μαζί με τέσσερεις συνοδούς καθηγητές, τους : Καπεντζώνη Α. ( Διευθυντή ) – Αγγελίδη Ν. (Υποδιευθυντή) – Κουσερή Α. και Σπυροπούλου Μ. επισκέφθηκαν την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 ( πρωινή ζώνη ), και με βάσει την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία που διδάσκονται, στην περιοχή του Φλοίσβου το Π.Ν.Μ. ΑΒΕΡΩΦ (Πλωτό Ναυτικό Μουσείο ΑΒΕΡΩΦ) και το Μ.Α.Α. ΒΕΛΟΣ (Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ). Οι μαθητές ξεναγήθηκαν για τρεις ώρες στα πλοία, παρακολούθησαν βιντεοπροβολή για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας των πλοίων, επισκέφθηκαν τους εσωτερικούς κ εξωτερικούς χώρους των πλοίων, τα οποία αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας.
Στην συνέχεια και ύστερα από ένα σύντομο γεύμα, το απόγευμα επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και με αφορμή την γιορτή του Αγ. Νικολάου ( προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού ), τα πλοία του Στόλου τα οποία ναυλοχούσαν στο λιμάνι του Πειραιά, δεχόμενα την επίσκεψη του κόσμου λόγω της εορτής. Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης με τους συνοδούς καθηγητές, επισκέφθηκαν κατά σειρά και ξεναγήθηκαν εντός τριών ωρών στην νεότευκτη Πυραυλάκατο “ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ “ στην Φρεγάτα ‘‘ ΚΑΝΑΡΗΣ’’ και στο Υποβρύχιο “ ΠΡΩΤΕΥΣ “ .>>>

Ενημερώθηκαν για τις πολεμικές δυνατότητες των πλοίων, την εκπαίδευση και την ζωή στα πλοία και γενικά στοιχεία σχετικά με την ζωή στο Πολεμικό Ναυτικό. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, η ξενάγηση εντός του υποβρυχίου, ο τρόπος διαβίωσης του πληρώματος και η επικινδυνότητα κατά την διάρκεια των αποστολών αυτού. Στους μαθητές με το τέλος της ενημέρωσης εντός του πλοίων , μοιράσθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό ( DVD – CD – Φυλλάδια ) και στην συνέχεια τόσο στο Υποβρύχιο όσο και στα υπόλοιπα δυο πλοία έγιναν ανταλλαγές διαφόρων αναμνηστικών πλακετών και δώρων.
Η άριστη και καλά οργανωμένη ενημέρωση και ξενάγηση εκ μέρους των πληρωμάτων και ειδικότερα, αυτή του υποβρυχίου ευχαρίστησε και ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι αποχώρησαν με θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή. Οι μαθητές όμως, πριν αποχωρήσουν έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες, και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των πληρωμάτων για την απολύτως πειθαρχημένη και συγκροτημένη παρουσία τους.
Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τόσο το προσωπικό των Πλωτών Μουσείων όσο και τα πληρώματα των ανωτέρω τριών σύγχρονων σκαφών για την άψογη ενημέρωση, και ιδιαιτέρως το πλήρωμα του Υποβρυχίου ΄΄ΠΡΩΤΕΥΣ΄΄ για την ζεστή φιλοξενία τους.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ