Η φωτογραφία είναι το ημερολόγιό μου γραμμένο με φως. Είναι η συμμετοχή μου στήν καθημερινή ζωή.
Αντωνης Πριονας:Την ίδια συμβολή με αυτούς που γράφουν ιστορία έχουν και αυτοί που...την καταγράφουν.
Παναγιωτης Τοκπασιδης:Το μονο που μενει απ'το ποδοσφαιρο,φωτογραφιες και αναμνήσεις

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΡΩΣΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ Κύμη 25-10-2009

ΡΩΣΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ!

Η Ρωσία ανακαλύπτει την Κύμη μέσα από τις πολιτιστικές επισκέψεις της νεολαίας της, ενθουσιάζεται από τις φυσικές ομορφιές του τόπου και την φιλοξενία των κατοίκων και υπόσχεται η επικοινωνία αυτή να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, καθώς το λιμάνι της μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις αυτές.
Αυτό προέκυψε από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στο λιμάνι της Κύμης, Ρώσοι ιστιοπλόοι, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους και στα άλλα λιμάνια της Εύβοιας, καθώς και στα λιμάνια των Βόρειων Σποράδων. Είναι η δεύτερη την φετινή χρονιά επίσκεψη Ρώσων στην Κύμη. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι, όταν Ρώσοι χορευτές, μαθητές, από όλες σχεδόν της Σχολές της χώρας αυτής, έδωσαν μία καλλιτεχνική παράσταση στην Κύμη, ενθουσιάζοντας τους κατοίκους.
Στο λιμάνι της Κύμης τους παραχωρηθήκαν απλόχερα όλες οι διευκολύνσεις που ζήτησαν και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Κύμης κ. Κόκκος παρέθεσε προς τιμή τους δεξίωση στο νεόδμητο ξενοδοχείο «Κύμη Παλλάς».Στην δεξίωση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Σίμωσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης κ. Μπάτσα, η αντιδήμαρχος Κύμης κ. Βελισσαρίου κ.α
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Κύμης, ο οποίος, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του τόπου, τονίζοντας ότι η Κύμη είναι η πατρίδα του Γ.Παπανικολάου, ότι το πατρικό του σπίτι ανακαινίζεται για να γίνει Μουσείο Παπανικολάου, όπου στο συνεδριακό του κέντρο θα φιλοξενούνται διεθνή συνέδρια ιατρικού περιεχομένου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κύμης που έχει χαρακτηριστεί Πύλη του Αιγαίου προς την Τουρκία, τις παρευξείνιες χώρες και προς την Ρωσία. Επίσης τόνισε, ότι για να αξιοποιηθεί το λιμάνι θα πρέπει να κατασκευαστεί ο νέος δρόμος από το λιμάνι στην Χαλκίδα και τους ζήτησε συμπαραστάτες στην προσπάθεια του αυτή.
Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εύβοιας, ο οποίος αναφέρθηκε στους στενούς εμπορικούς πολιτιστικούς και φιλικούς δεσμούς, που συνδέουν τις δύο χώρες εδώ και χρόνια, εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην Εύβοια να απέδωσε θετικούς καρπούς για τον τόπο και ευχήθηκε περεταίρω σύσφιξη των δεσμών αυτών.
Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής αντιπροσωπείας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα τόπο που τόσο αγαπά και θαυμάζει, όπως είπε και τόνισε ότι ό ίδιος και η αντιπροσωπεία ενθουσιάστηκαν από την ομορφιά του τόπο και την φιλοξενία των κατοίκων. Υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αλληλέγγυος του Δήμου στις προσπάθειές του και ευχήθηκε να εκσυγχρονιστούν γρήγορα το λιμάνι και ο δρόμος για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση των σχέσεων των δύο λαών.
Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και η πρόεδρος του ΔΣ Κύμης. Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα δώρα του Δήμου προς τους ιστιοπλόους, τα οποία ήταν μια τσάντα στον καθένα, με έντυπο υλικό για την Κύμη και τοπικά προϊόντα. Αμέσως μετά, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Δήμου χόρεψε δημοτικούς χορούς, που ενθουσίασαν τους προσκεκλημένους, οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία κάλεσε το χορευτικό του Δήμου Κύμης να χορέψει στη Μόσχα. Η πρόσκληση